2013. július 12.

Két Jóbarát Expressz - Élményvonattal Krakkóba

Kedves Utasaink!

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a szálláshelyek korlátozott 2013. május 20. után szálláshely egyeztetés válik szükségessé!

A vásárlás feltételeit a MÁV Nosztalgia Kft. utazási szerzõdése tartalmazza. Az Utazási Szerzõdés a "Letöltések" menüpontban található.

 

A magyar-lengyel  barátság jegyében 2013. júliusában elsõ alkalommal indul Élményvonat Krakkóba, felelevenítve a  szomszédolás régi hagyományát a barátoknál.
Az egykori lengyel fõváros több szálon is kötõdik a magyar történelemhez. Krakkó egyedülálló hangulata,  világörökség részét képezõ épületei és látnivalói évrõl évre egyre több turistát vonzanak a városba. Az élményvonat utasai a város látnivalóin kívül  ízelítõt kapnak a méltán híres magyar–lengyel barátság hagyománytisztelõ érzésébõl. Az utazás során a vonat házigazdái ismertetik az elsuhanó tájak történetét, a kiemelt látnivalókat és szórakoztató programokról és kvízjátékokról is gondoskodnak. A vonat étkezõ és bár kocsija az utazás ideje alatt a vendégek rendelkezésére áll.

Program napról – napra

2013. július 12. péntek

Indulás Budapest Nyugati  pályaudvarról 6.21-kor. A regisztráció után mindenki elfoglalhatja elõzetesen lefoglalt ülõhelyét az Élményvonat szerelvényén, majd a vonat személyzete körbekínálja a welcome drinket és az üdvözlõ falatokat. Hatvanban, Füzesabonyban és Miskolcon is van lehetõség csatlakozni a kiránduláshoz. Hidasnémetinél lépjük át Magyarország határát, majd Kassán és Eperjesen keresztülhaladva érjük el a lengyel határt. Utazás közben a vonat elõadó kocsijában, szakértõk segítségével  megismerkedhetünk Lengyelország kultúrájával és történelmével, valamint  az élményvonat mini szótárának segítségével lengyel nyelvleckét is kaphatunk.
Késõ délután érjük el  Krakkót. Érkezés után a krakkói állomáson lengyel barátaink fogadják a vonat vendégeit, majd közösen a város fõterére sátálunk. A fõtéren  ünnepélyes köszöntés és a két ország himnuszának eléneklése után Tokaji borral kínáljuk vendéglátóinkat. Az ünnepség után elkísérjük vendégeinket a kiválasztott szálláshelyre, majd szabadprogram következik.

2013. július 13. szombat
Reggeli a szálláshelyeken, ezt követõen mindenki számára szabadprogram, vagy választhatnak az erre a napra meghirdetett opcionális kirándulások közül, melyekre jelentkezni elõzetesen, a foglaláskor lehetséges.

A opció - Kirándulás a Wieliczkai sóbányába

Idõtartam 3,5 óra, indulás 08:30
A sóbánya szerepel az UNESCO Világörökségek listáján, mely a világ egyik legrégibb, a XIII. század óta megszakítás nélkül mûködõ bányaüzeme. A Sóbánya több mint 800 éves, a folyosók hossza több, mint 300 km. A meglátogatott kb. 3 kilométeres földalatti útvonal sófolyosókon, sótermeken, egyedi sószobrok mellett vezet végig, az idegenvezetés alatt három különbözõ mélységi szintet lehet bejárni, az elsõ az kb. 65 méter, a második 110 méter, a harmadik 135 méter mélyen található a föld alatt. A látogatás fénypontja a Kinga-kápolna, ami egy hatalmas terem, ahol sóból megtekinthetõ II. János Pál szobra is.

A sóbányáról képek itt:

http://www.mavnosztalgia.hu/hu/gallery/show/238

 

B opció - Városnézõ séta Krakkóban

Idõtartam 4,5 óra, indulás 14:30
A séta keretében magyar nyelvû idegenvezetõ segítségével megismerkedhetnek a belváros nevezetességeivel, végigsétálhatnak a Királyok útján, látogatást tehetnek a Wawelben (Királyi  Várban), ahol megtekinthetõk a királyi lakosztályok, és a palota kriptájában fekvõ lengyel uralkodók, köztük Báthory István sírja is.


C  opció - Kirándulás Auschwitzba

Idõtartam 6 óra, indulás 14:00
Autóbuszos kirándulás milliók mártíromságának színhelyére Auschwitzba, az egykori koncentrációs táborba. Az Auschwitzi múzeum, az emlékezet emlékmûve. Hátborzongató hely, mely egyben a legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a múlt század derekán megszállt Európa területén. A múzeum 1947-ben nyílt meg, ahol megrázó kiállítás állít örök mementót az áldozatok emlékének.

2013. július 14. vasárnap
Reggeli a szálláshelyeken, ezt követõen rövid szabadprogram pl. ajándékvásárlási lehetõséggel a vonat indulásáig. (Ez idõ alatt a csomagokat kiszállítjuk a vonathoz.)  Az élményvonat szerelvénye 11.15-kor indul Budapest felé, ahová az esti órákban érkezik meg. A visszaúton kvízjáték eredményhirdetés és díjátadás. Leszállási lehetõséget biztosítunk Miskolcon, Füzesabonyban és Hatvanban.

MENETREND ( ÚTVONAL VÁLTOZÁS !!! )

Budapest - Szob - Sturovo - Kraków

Indulás   06.25 - Budapest Nyugati pályaudvar
Indulás   07.25  Szob
Indulás   07.52  Sturovo
Érkezés  18.18  Krakow

Kraków - Sturovo - Budapest

Indulás   11.12  Krakow
Indulás   21.30  Sturovo
Érkezés  22.44  Budapest Nyugati pályaudvar
 

Díjak

Menetjegy árak

Standard osztályon

• Felnõtt teljes áru: 24.990 Ft/fõ
• Felnõtt kedvezményes - (2013. február 28-ig váltható!): 22.990 Ft/fõ
• Gyermek (4-14 éves korig): 19.990 Ft/fõ
• Gyermek kedvezményes (2013. február 28-ig váltható!): 18.990 Ft/fõ

Pullman Club osztályon,

• 4 személyes asztalnál:   32.990 Ft /fõ
• 2 személyes asztalnál:   35.990 Ft /fõ

A menetjegy tartalmazza a menettérti jegyet, valamint a névre szóló helybiztosítást, a kiválasztott kocsi típusban.
Welcome drink és üdvözlõ falatkák várják vendégeinket. Élményvonatunk személyzete az utazás teljes idõtartama alatt gondoskodik az Önök kényelmérõl.

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterû, dönthetõ ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: egész úton külön személyzet gondoskodik utasaink kényelmérõl, színvonalas lapok és magazinok állnak ingyenesen rendelkezésére. Az utazás teljes idõtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülõhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból.
A menetjegy árak nem tartalmazzák a krakkói szállásköltséget, melynek díja a kiválasztott szállodatípusnak megfelelõen külön fizetendõ, valamint nem tartalmazzák az opcionális kirándulások díját.

 

Szállásköltség Krakkóban

A HOTEL ZACEK ** szállodában : 15.000 HUF/Fõ/2 éj

A Hotel Atrium *** szállodában  : 25.000 HUF/fõ/2 éj

Egyágyas felár a Hotel Atrium*** szállodában : 17.000 HUF/szoba/2 éj

A szállásköltség díja tartalmazza a szállást és a reggelit 2 éjszakára a választott szállodában, 2 ágyas szobában, valamint a csomagtranszfert a vasútállomásról a kiválasztott szállodába, és vissza a vasútállomásra. A szálláshelyeken az Élményvonat személyzete a vendégek rendelkezésére áll.

Figyelem!

A szálláshelyek korlátozott száma miatt kérjük a megrendelések idõbeni leadását! 

A vásárlás feltételeit a MÁV Nosztalgia Kft utazási szerzõdése tartalmazza, mely a Letöltések alatt található.

 

Opcionális kirándulások:

A opció - Kirándulás a Wieliczkai Sóbányába:  7.490 HUF/ Fõ

B opció - Városnézõ Séta Krakkóban:   9.990 HUF/fõ

C opció - Kirándulás Auschwitzba:    7.490 HUF/fõ

Az opcionális kirándulások díja tartalmazza az idegenvezetés, a kirándulással kapcsolatban felmerülõ belépõdíjak és busztranszferek költségét.

Figyelem! 

A B és C opció egyidejûleg kerül megrendezésre, ezért együtt nem foglalhatók!

Biztosítási díjak (opcionális, csak személyes befizetés esetén köthetõ)

Utasbiztosítás:  1.480 Ft/fõ/3 nap

 


ÚJDONSÁG!!!

Szállásfoglalási lehetõség Budapesten!

Örömmel értesítjük vidéki vendégeinket, hogy 2013. januártól  utazásaik elõtt, vagy után kedvezményesen szállást foglalhatnak a MÁV Nosztalgia Kft. segítségével, hogy kényelmesen és biztonságosan elérjék vonataink indulását a Budapest Nyugati pályaudvaron, és ne kelljen aggódniuk a késõi érkezés miatt!
A szálláshelyek elhelyezkedése kényelmes és gyors elérést biztosít tömegközlekedéssel a Budapest Nyugati pályaudvarhoz!

Szállásfoglaláshoz kérjük, kattintson a cím alatt "Jelentkezés erre a programra" linkre, majd a jegyek kiválasztása után válassza ki a kívánt szállást!

Szállás ajánlataink:

Prémium Apartman

1139 Budapest
Országbíró utca 44-46.

Hotel Stúdió ( 35-45 nm2 ) illetve Apartman ( 45 nm2 ) lakásaiban,

Árak


Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Stúdió lakásban 12.500 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Apartman lakásban 13.000 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Stúdió lakásban 12.500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Apartman lakásban 13.000 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Stúdió lakásban 13.500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Apartman lakásban 14.500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Stúdió lakásban 14.500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Apartman lakásban 15.500 Ft / lakás


A fenti szállásdíjak nem tartalmazzák a reggeli díját, de tartalmazzák az Áfát és az idegenforgalmi adót.

További információ:
http://premiumapartman.hu/


 

Csoportos kedvezmények
(A csoportos kedvezmény, csak a vonatjegyekre érvényes.)
20 részvételi jegy vásárlása után 1 fõ díjmentesen utazhat.

 Fél kocsi kedvezmény:
30 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 36 fõ vehet részt az utazáson, 6 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.

Teljes kocsi kedvezmény:
60 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 72 fõ vehet részt az utazáson, 12 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes elõfoglalási díjak érvényesek.
 
Csoportos kedvezmények igénybe vételéhez, kérjük vegye fel a kapcsolatot Csíkos Györgyi munkatársunkkal.
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
Email:
csikos@mavnosztalgia.hu
(Figyelem! Ezen jegytípusok interneten nem foglalhatóak.)
 
Ez az utazásunk 2 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet Törzsutas Programunkról ITT
 
  Kedves Vendégeink! A fokozódó érdeklõdésre  és a csatlakozó programok leszervezhetõségére való tekintettel javasoljuk, hogy jegyeiket legalább  10 nappal az utazás elõtt váltsák meg. Jegyek kaphatóak a helykapacitás erejéig!
 
Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a 
Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévõ "Jelentkezés erre a programra" feliratnál
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10.00 - 18.00
P: 10.00 - 16.30
Email: csikos@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/ 


 
Központi iroda/postai cím

MÁV Nosztalgia Kft.
H-1142 Budapest, Tatai út 95. (Vasúttörténeti Park területén)
Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09.00 - 17.00
Fax: (+36 1) 238-0559
Email:
utazas@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/


További jegyértékesítési pont
Wasteels Utazási Kft.
Keleti pályaudvar 9. vágánya mellett
H - Cs: 10.00 - 18.00
P: 10.00 - 17.30
Telefon: ( 0036-1) 210-2802, 343-3492
Fax: ( 0036-1 ) 210-2806
Internet: www.wasteels.hu 
 
Találkozzunk a Facebookon is!
 

Menetrend (tervezet)

Képek az utazásról:
2013
« előző év következő év »
Január
31. Farsangi Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Február
14. Valentin napi Szerelemvonat – vacsora a Gyertyafény Expresszen 23. Kocsonya Expressz - Élményvonattal a Miskolci Kocsonyafesztiválra
Március
15. Oldtimerek Hétvégéje 15. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
Április
01. Húsvéti programok a Gödöllõi Királyi Kastélyban 01. Gõzfelhõs Sissi vonat - nosztalgiavonat Húsvét Hétfõn Gödöllõre 13. VII. Közlekedésbiztonsági nap gyermekeknek 19. Tavaszi zsongás - Gyertyafény Expressz vacsoravonat 20. Márai Expressz - Élményvonattal Európa Kulturális Fõvárosába Kassára 27. Gõzfelhõs kirándulás a Cuha-völgybe 27. Haydn Expressz - Élményvonattal Eisenstadtba
Május
04. 50 éves a NOHAB - Fotósvonat a Balaton körül a Trains.hu portállal közösen 11. Mozdony Matiné - Gõzmozdonyok Parádéja 16. Misszió Tours - Boldogasszony Zarándokvonat Csíksomlyóra 18. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 22. Danube Express - Transylvanian Eastbound ( Budapest - Erdély - Isztambul útvonalon) 25. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Szentimre Expressz - Gyermeknapon nosztalgiavonattal Pestszentimrére 26. Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban
Június
05. V. Országos Vasútmotívum Bélyegkiállítás a Vasúttörténeti Parkban 07. Zene Expressz Gödöllõre 08. Koronázási nosztalgiavonat Gödöllõre 08. Ezüst Szalamandra Expressz - Élményvonattal Selmecbányára 15. 50 éves az M61-es és a V43-as - jármûparádé az ünnep jegyében 15. Árpád motorvonattal Pozsonyba 22. Múzeumok éjszakája 22. 50 éves a NOHAB - Szentivánéji Álom Expressz Wachauba 24. Misszió Tours - Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowára
Július
06. K. und K. Expressz - Bécs a császári fõváros nyári pompában 12. Két Jóbarát Expressz - Élményvonattal Krakkóba
Augusztus
18. Zenevonat – Élményvonattal Alsóörsre, az LGT nagykoncertre 19. Svejk Expressz - Élményvonattal Prágába 20. Gõzfelhõs kirándulás Gödöllõre - látogatás a Sissi Kastélyban 31. VII. Európai Kerti Vasutak Találkozója
Szeptember
06. Kárpátalja Expressz 07. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 14. Árpád motorvonattal Zólyomba - Nemzetközi Gõzmozdony Parádé és Motorkocsik versenye 18. Danube Express Isztambul 21. Élményvonattal Pannonhalmára és Zircre 21. XIII. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix 27. Gyertyafény Expressz - vacsoravonat hal - és vadételek jegyében 28. MÁRIAZELLI Zarándokvonat 28. Danube Express - The Central European ( Bécs - Pozsony - Krakkó - Prága útvonalon) 28. Jótékonysági Gombóc Piknik a Vasúttörténeti Parkban 28. Árpád gyorssínautóbusszal Szabadkára
Október
05. Hegyalja Expressz - Élményvonattal a Tokaji Szüreti Fesztiválra 12. Õszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra 26. Drakula Expressz - Élményvonattal Erdélybe
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 22. Újra robog a 424-es! 30. Advent Expressz Bécsbe Szegedrõl
December
13. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 14. Premier előtti utazás a Pilisben! 14. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe 20. Ünnepi Zene Expressz - vacsoravonat Gödöllõre 21. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Két Jóbarát Expressz - Élményvonattal Krakkóba - mavnosztalgia.hu