2013. szeptember 21.

Élményvonattal Pannonhalmára és Zircre

Kirándulás az õszi Bakonyba bakancsos és kerékpáros túrázóknak

 

Utazó Maci Kiállítás gyerekeknek a MÁV Nosztalgia kirándulóvonatán!

Az Élményvonaton a Macimúzeum (Rákóczifalva) gyûjteményének egyedi darabjai tekinthetõk meg.

Programjegyek: 300 Ft/fõ

A jegyár minden esetben tartalmazza Maci kiállítás megtekintését és egy Mackó menüt a gyerekeknek a büfé kocsiban.

 

Idén elõször indul Élményvonat az õszi Bakonyba, mely csodálatos természeti és kulturális értékeivel kiváló kirándulási célpont mind bakancsos, mind kerékpáros kirándulók számára.

A Bakonyt keresztül szelõ Cuha-patak alkotta völgy hazánk egyik legérdekesebb természeti értéke, mely számtalan ritka növény- és állatfajnak ad menedéket. A tájba illeszkedõ, XIX. századi stílusjegyeit õrzõ vasútvonal és az érintetlen természet párját ritkító kombinációja lelhetõ fel itt. A hazánkban egyedülálló építészeti megoldásokkal gazdagított vasútvonal legérdekesebb része a Vinye és Porva-Csesznek között fekvõ szakasz, ahol 3 alagúton és 2 völgyhídon fut keresztül a vasúti pálya. Szintén itt található az 1896-os vasútépítési emlékmû, illetve hazánk egyetlen omlásvédõvel ellátott alagútja. A Porva-Csesznek vasútállomáson található vasúttörténeti kiállítás segít betekintést nyerni a Gyõr–Veszprém vasútvonal keletkezésének történetébe.

A völgyben kialakított tanösvény bemutatja az egyedülálló természeti értékek, a kultúra és a vasút harmonikus kapcsolatát. A völgyben több turistaútvonal találkozik (sárga, piros, sárga+piros+). A jó minõségû út mentén kiállított ismertetõ- és faragott táblák segítségével ismerhetjük meg az itt fellelhetõ ökoszisztémát. Minden kedves utasunknak szeretnénk kedvezni, ezért több helyen is le- és felszállási lehetõséget biztosítunk a Bakonyban való utazásunk során.


Javasolt kirándulási célpontok


Pannonhalma

A közel 4000 fõt számláló város kiváló lehetõséget nyújt mind kulturális mind természetbeli kikapcsolódásra. A város legfõbb látványossága a Kisalföldbõl kiemelkedõ, 282 m magas hegyen álló, a Világörökség részét képezõ Bencés Fõapátság, mely épületegyüttese hazánk 1000 éves építészeti stílusjegyeit õrzi magán. A vasútállomástól egy kellemes, 2,5 km-es sétával megközelíthetõ Apátság kiváló kirándulási célpont.

További információ: http://www.pannonhalma.hu/


Bakonyszentlászló

Bakonyszentlászló természeti látnivalóit a település és Fenyõfõ közötti Õsfenyves, a hajdan búvóhelyül szolgáló barlangok (Remete-barlang, Zsivány-barlang, Betyár pamlag, Likas-kõ) és nem utolsó sorban a Hódos-ér és a Cuha völgye jelentik.

További információ: http://www.bakonyszentlaszlo.hu/ 


Vinye

A Cuha-völgyi tanösvény és vasútvonal legérdekesebb része a Vinye és Porva-Csesznek vasútállomások között futó szakasz. Azoknak az utasoknak, akik egy egyedülálló, õszi hegyi túrára vágynak, e két település közötti kirándulást javasoljuk. A Vinyén található Kõpince-forrás egész évben 7°C-os vize bármely évszakban csillapítja az arra kirándulók szomját.

További információ: http://www.vinye.hu/ 


Csesznek

A község határában találhatóak a cseszneki vár romjai. Az 1800-as évek elején villámcsapás okozta tûzvész után magára hagyott várrom gyönyörû kilátást biztosít a környezõ területekre. A településen sziklamászási lehetõség várja az oda látogatókat. A település Porva-Csesznek megállótól érhetõ el. A via ferrata, vagyis vasalt út olyan hegyi út, amelyen elõzetesen felszerelt létrák, lépcsõk, hidak és fémkábelek segítik az elõrehaladást. Az úton a túrázás némi gyakorlatot, fizikai állóképességet és megfelelõ felszerelést igényel. A 70, 120 és 180 méter hosszú utat a nagyközönség ingyen használhatja a megfelelõ felszereléssel. Felszerelés bérlésére a helyszínen korlátozott számban, csak elõzetes foglalás alapján van lehetõség.  Javasoljuk utasainknak, hogy a megfelelõ felszereléssel érkezzenek a helyszínre.


További információ: http://www.csesznek.hu/ 


Zirc

A festõi szépségû Zirc hazánk legmagasabban fekvõ városa. Számos látnivalójának és természeti értékeinek köszönhetõen méltán viseli a „Bakony fõvárosa” címet. A város jelképe az 1700-as években, barokk stílusban épült apátsági templom (ciszterci Bazilika minor), melynek freskóit Wagmaister József, a Mária mennybevételét ábrázoló fõoltárképet Franz Anton Maulbertsch készítette. A templomhoz kapcsolódó apátság XIX. századi bõvítésének köszönhetõen ez az épületegyüttes adhat otthont a Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállításának, mely 1972-es megnyitása óta mutatja be diorámákon a Bakony flóráját és faunáját, illetve az Országos Széchényi Könyvtár által üzemeltetett, 65.000, nagyrészt XVIII-XIX. századi kötetet számláló, Reguly Antal Mûemlékkönyvtárnak. A város fõ természeti értéke a nemzetközileg is ismert és elismert természetvédelmi terület, az Arborétum. Az apátság mellett, 20 hektáron elterülõ parkban a Föld öt kontinensérõl származó fa- és cserjefaj él, egy 600 éve, a ciszterciek által kialakított tó körül.

További információ: www.zirc.hu 

Zirci Arborétum: www.zirciarboretum.hu 


Fedezze fel a Cuha-völgyét kerékpárral!

A Cuha-völgyi túraútvonal kiváló helyszínül szolgál egy kellemes bakancsos, vagy biciklis túrának. Kerékpáros kirándulásuk megszervezéséhez figyelmükbe ajánljuk vállalatunk 2012 nyarán debütált VELO Veled! kerékpárszállító kocsiját. Kezdõ biciklistáknak az aszfaltozott úton való kerékpározást, míg a gyakorlott illetve profi kerékpározóknak a túraútvonalakat ajánljuk, melyek többször kereszteznek patakokat, amik jó idõ esetén is eláztathatják a kirándulókat, így száraz váltóruha szükséges lehet a visszaútra!

A kerékpárszállítás INGYENES!

Cuha-völgy áttekintõ térkép: www.bakonyerdo.hu/images/stories/barangolo/cuhamap.jpg

 

 Programcsomagok:

 A. Fõapátsági látogatás:

A tárlatvezetések a Fogadóépületben kezdõdnek egy, a bencés szerzetességet és az apátság belsõ életét bemutató film megtekintésével.

A filmvetítést követõen a tárlatvezetõ végigkíséri a vendégeket az apátság látogatható részein: bemutatja a templomot, az altemplomot, a kerengõt és a könyvtárt. Márciustól novemberig az apátsági tárlatvezetés végén a vendégek az aktuális idõszaki kiállítást tekinthetik meg a könyvtárépület földszintjén.

Felnõtt: (belépõjegy, idegenvezetés, busztranszfer): 2500 Ft/fõ

Kedvezményes*: (belépõjegy, idegenvezetés, busztranszfer): 1500 Ft/fõ (gyermekek (4-14 éves korig) és nyugdíjasok)


B. Fõapátság és pincelátogatás:


A borászati vezetések során egy kis sétát követõen a tárlatvezetõ bemutatja a vendégeknek az Apátsági Pincészet épületét (a présházat és a borházat), ismerteti a borkészítés technológiai folyamatát. A pincelátogatás befejezéseként a vendégek megkóstolhatják az apátsági borokat is.

Felnõtt: (belépõjegy, idegenvezetés, 3 boros borkóstoló, busztranszfer): 4300 Ft/fõ

Kedvezményes*: (belépõjegy, idegenvezetés, 3 boros borkóstoló, busztranszfer): 3300 Ft/fõ (gyermekek (4-14 éves korig) és nyugdíjasok)


C. Busztranszfer: 500 Ft/ egy útra**


* Kedvezményes programcsomag jegy váltható gyermekek (4-14 éves korig) és nyugdíjasok (Magyar Nyugdíjas Igazolvány felmutatásával) számára.

** Díj ellenében busztranszfert biztosítunk a vasútállomástól a Fõapátságig, illetve igény esetén a vonat visszaindulása elõtt a Fõapátságtól a vasútállomásig.
Menetrend 

Útvonal:  Budapest – Gyõr – Pannonhalma – Bakony – Zirc (tervezet)

Odaút:
Indulás:           06:27 - Budapest-Nyugati
Indulás:           07:06 - Kelenföld
Érkezés:          09:05 - Gyõr
Indulás:           09:29 - Gyõr
Érkezés:          09:53 - Pannonhalma
Indulás:           09:58 - Pannonhalma
Érkezés:          10:23 - Bakonyszentlászló
Érkezés:          10:32 - Vinye
Érkezés:          10:41 - Porva-Csesznek
Érkezés:          10:56 - Zirc

Visszaút:
Indulás:           16:00 - Zirc
Indulás:           16:14 - Porva-Csesznek
Indulás:           16:23 - Vinye
Indulás:           16:48 - Bakonyszentlászló
Indulás:           17:13 - Pannonhalma
Érkezés:          17:40 - Gyõr
Indulás:           18:02 - Gyõr
Érkezés:          19:59 - Kelenföld
Érkezés:          20:45 - Budapes-NyugatiRészvételi díj
: 

  • Standard osztályon:  6990 Ft/fõ
  • Gyermekjegy standard osztályon (4-14 éves korig)4990 Ft/fõ
  • Gyermek (0-4 éves korig): ingyenes (ülõhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás és a programok teljes idõtartama alatt, az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlõ falatkával kínáljuk kedves vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a 13+1 totó segítségével egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket. Hazafelé vezetõ úton zenés produkció szórakoztatja utasainkat az Orfeum kocsiban.


VELO Veled! - kerékpárszállító kocsi

Ezen az utazáson is igénybe vehetõ az élményvonat újdonsága, a VELO Veled! kerékpárszállító kocsi.
A biciklivel érkezõ utasok ülõhelye a kerékpárszállító kocsiban, az utasok részére kialakított helyen biztosított.
A kerékpárszállítás INGYENES !


Pullman Club osztály

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, helybiztosítást,a rendkívül kényelmes, nagy lábterû, dönthetõ ülésekkel felszerelt kocsikban, valamint extra szolgáltatásokat: egész úton külön személyzet gondoskodik utasaink kényelmérõl, színvonalas lapok és magazinok állnak ingyenesen vendégeink rendelkezésére. Az utazás teljes idõtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülõhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból (kínálatunk és árlistánk IDE kattintva megtekinthetõ).

Étkezés a Pullman Club osztályon

A Pullman Club osztály valamennyi ülõhelyéhez asztal is tartozik, ezért lehetõség van, már a foglaláskor megrendelni az ebédet és a vacsorát, amelyet a kocsikísérõk az ülõhelyen szolgálnak fel. Vendégeink, nemcsak az étkezõkocsi kínálatából választhatnak, hanem külön a Pullman Club kocsiban utazók számára összeállított menüsorokból is, amelyeket már megrendelhet, az utazása lefoglalásakor is. A Pullman Club osztály vendégeinek lehetõsége van - szabad helyek függvényében – hangulatos kétszemélyes vagy négyszemélyes (képeket IDE kattintva talál) asztallal ellátott páholyok között választani. Az ásványvíz, tea, kávé fogyasztása kizárólag a Pullman Club kocsik ülõhelyein megrendelve díjmentes (kínálatunk IDE kattintva megtekinthetõ).

Részvételi díj, Pullman Club osztályon,

• 2 személyes asztalnál 13.990 Ft /fõ
• 4 személyes asztalnál 10.990 Ft /fõ

A szerelvényben büfékocsi közlekedik. (Az büfékocsi kínálatáról bõvebb információt IDE kattintva talál.)


Újdonság!

Szállásfoglalási lehetõség Budapesten!

Örömmel értesítjük vidéki vendégeinket, hogy mostantól van lehetõség utazásaik elõtt, vagy után kedvezményesen szállást foglalni a MÁV Nosztalgia Kft. segítségével, hogy kényelmesen és biztonságosan elérje vonataink indulását a Nyugati pályaudvaron, vagy ne kelljen aggódnia a késõi érkezés miatt!
A szálláshelyek elhelyezkedése kényelmes és gyors elérést biztosít tömegközlekedéssel a Nyugati pályaudvarhoz! Foglaláshoz, kérjük, kattintson „A jelentkezés erre a programra” linkre majd a jegyek kiválasztása után válassza ki a kívánt szállást!

Szállás ajánlataink:

Prémium Apartman Hotel Stúdió ( 35-45 nm2 ) illetve Apartman ( 45 nm2 ) lakásaiban,
Cím: 1139, Budapest
Országbíró utca 44-46

Árak


Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Stúdió lakásban 12 500 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel "Édes Kettes" ( 18 - 99 éves korig ) Apartman lakásban 13 000 Ft/ lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Stúdió lakásban 12 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 1 gyermek Apartman lakásban 13 000 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Stúdió lakásban 13 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 2 gyermek Apartman lakásban 14 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Stúdió lakásban 14 500 Ft / lakás
Premium Apartman Hotel Szülõk plusz 3 gyermek Apartman lakásban 15 500 Ft / lakás

A fenti szállásdíjak nem tartalmazzák a reggeli díját, de tartalmazzák az Áfát, és az idegenforgalmi adót.

További információ:
http://premiumapartman.hu/

 


 

 


Csoportos kedvezmények

  • 20 részvételi jegy vásárlása után 1 fõ díjmentesen utazhat.
  • Fél kocsi kedvezmény:
    30 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 36 fõ vehet részt az utazáson, 6 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze.
  • Teljes kocsi kedvezmény:
    60 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 72 fõ vehet részt az utazáson, 12 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze.

Csoportos kedvezmények igénybevételéhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot Csíkos Györgyi munkatársunkkal.Tel./Fax: (+36 1) 269-5242

Email: csikos@mavnosztalgia.hu

(Figyelem! Ezen jegytípusok interneten nem foglalhatóak.)

Ez az utazásunk 1 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet törzsutas programunkról ITT
 

 Jegyértékesítés
MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a 
Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévõ
"jelentkezés erre a programra" feliratnál
Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:30
Email:
 csikos@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu

Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 95.
(Vasúttörténeti Park területén)

Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Fax: (+36 1) 238-0559
Email: utazas@mavnosztalgia.hu
Internet: http://www.mavnosztalgia.hu/


 További jegyértékesítési pont:
Wasteels Utazási KFT.
Keleti Pályaudvar 9. vágánya mellett
H - Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 17:30
Telefon : ( 0036-1) 210-2802, 343-34 92
Fax: ( 0036-1 ) 210-2806
Internet: www.wasteels.hu

 
Keressen minket Facebook-on is!
 

Menetrend (tervezet)

2013
« előző év következő év »
Január
31. Farsangi Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Február
14. Valentin napi Szerelemvonat – vacsora a Gyertyafény Expresszen 23. Kocsonya Expressz - Élményvonattal a Miskolci Kocsonyafesztiválra
Március
15. Oldtimerek Hétvégéje 15. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
Április
01. Húsvéti programok a Gödöllõi Királyi Kastélyban 01. Gõzfelhõs Sissi vonat - nosztalgiavonat Húsvét Hétfõn Gödöllõre 13. VII. Közlekedésbiztonsági nap gyermekeknek 19. Tavaszi zsongás - Gyertyafény Expressz vacsoravonat 20. Márai Expressz - Élményvonattal Európa Kulturális Fõvárosába Kassára 27. Haydn Expressz - Élményvonattal Eisenstadtba 27. Gõzfelhõs kirándulás a Cuha-völgybe
Május
04. 50 éves a NOHAB - Fotósvonat a Balaton körül a Trains.hu portállal közösen 11. Mozdony Matiné - Gõzmozdonyok Parádéja 16. Misszió Tours - Boldogasszony Zarándokvonat Csíksomlyóra 18. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 22. Danube Express - Transylvanian Eastbound ( Budapest - Erdély - Isztambul útvonalon) 25. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Szentimre Expressz - Gyermeknapon nosztalgiavonattal Pestszentimrére 26. Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban
Június
05. V. Országos Vasútmotívum Bélyegkiállítás a Vasúttörténeti Parkban 07. Zene Expressz Gödöllõre 08. Ezüst Szalamandra Expressz - Élményvonattal Selmecbányára 08. Koronázási nosztalgiavonat Gödöllõre 15. 50 éves az M61-es és a V43-as - jármûparádé az ünnep jegyében 15. Árpád motorvonattal Pozsonyba 22. Múzeumok éjszakája 22. 50 éves a NOHAB - Szentivánéji Álom Expressz Wachauba 24. Misszió Tours - Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowára
Július
06. K. und K. Expressz - Bécs a császári fõváros nyári pompában 12. Két Jóbarát Expressz - Élményvonattal Krakkóba
Augusztus
18. Zenevonat – Élményvonattal Alsóörsre, az LGT nagykoncertre 19. Svejk Expressz - Élményvonattal Prágába 20. Gõzfelhõs kirándulás Gödöllõre - látogatás a Sissi Kastélyban 31. VII. Európai Kerti Vasutak Találkozója
Szeptember
06. Kárpátalja Expressz 07. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 14. Árpád motorvonattal Zólyomba - Nemzetközi Gõzmozdony Parádé és Motorkocsik versenye 18. Danube Express Isztambul 21. Élményvonattal Pannonhalmára és Zircre 21. XIII. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix 27. Gyertyafény Expressz - vacsoravonat hal - és vadételek jegyében 28. Árpád gyorssínautóbusszal Szabadkára 28. MÁRIAZELLI Zarándokvonat 28. Danube Express - The Central European ( Bécs - Pozsony - Krakkó - Prága útvonalon) 28. Jótékonysági Gombóc Piknik a Vasúttörténeti Parkban
Október
05. Hegyalja Expressz - Élményvonattal a Tokaji Szüreti Fesztiválra 12. Õszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra 26. Drakula Expressz - Élményvonattal Erdélybe
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 22. Újra robog a 424-es! 30. Advent Expressz Bécsbe Szegedrõl
December
13. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 14. Premier előtti utazás a Pilisben! 14. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe 20. Ünnepi Zene Expressz - vacsoravonat Gödöllõre 21. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Élményvonattal Pannonhalmára és Zircre - mavnosztalgia.hu