2013. október 26.

Drakula Expressz - Élményvonattal Erdélybe

A balladát újra írjuk!
Ismét egy igazán izgalmas ősz vár ránk. A tavalyi nagy sikerű Kőmíves Kelemenné Expressz, immár Drakula Expressz néven újból útnak indul Erdély kapuja, Déva és Vajdahunyad felé.

Kőmíves Kelemenné, drága Anna, már egy éve várja, hogy kiszabaduljon hasztalan Déva vára falaiból. Idén hát kibontjuk, és együtt ünneplünk és táncolunk vele Vajdahunyad vára lábánál, mert az átkot feloldottuk, és Déva vára Anna nélkül is tovább áll…

De hogy idén se maradjunk balladák, mítoszok nélkül, felidézünk egy másik történetet, így az ünnepséget ijesztgetéssel, beöltözéssel, töklámpással és természetesen Drakula gróf életre keltésével koronázzuk meg!

A kora reggeli indulás után a vonaton – a mára hagyománnyá vált – pálinkával és kísérő falatkával üdvözöljük utasainkat. Az utazás során Mitikus totóval, zenével, és a mellettünk elsuhanó táj ismertetésével múlatjuk az időt. A gyermekeket töklámpás készítéssel, rajzolóversennyel és egyéb izgalmas játékokkal várják munkatársaink.

Az utazást idén – főleg a vasútbarátok számára – izgalmasabbá teszi, hogy Békéscsabáig a Drakula Expressz a Csabai kolbászfesztiválra tartó Élményvonattal közösen közlekedik, majd szétcsatolás után a Drakula Expressz utasai folytatják útjukat Partium felé.

(A vonatok hazafelé külön szerelvényként közlekednek.)

A határra fél 10-kor érkezünk, ahol a visszatérő utasainknak már ismerős hamisítatlan erdélyi fogadtatásban lesz részünk áfonyalikőrrel és kürtőskaláccsal.
 
Érkezés Dévára 14.30-kor, ahol ismét meglátogatjuk a Böjte Csaba testvér által létrehozott, nemzetközi hírnévnek örvendő Gyermekmentő Központot (Ferences Rendi Árvaház), ahol a gyermekek műsora után adományozási lehetőség várja az utasokat.

Ha tavaly sikerült, idén is menni fog! Meghódítjuk Déva várát! Két jegytípust állítottunk össze. A Felvonós jegy (A) azokra vár, akik kényelmesen szeretnének a várba feljutni, míg a „jobb kondiban lévőknek” a kellemes, 30 perces, hegyre felvezető sétát, a Fiatalos kihívás (B) jegyet ajánljuk, melyhez a frissítős vándorbatyut mi biztosítjuk. A várban elfogyasztott fogadóital után Annát kimentjük, majd ereszkedünk is alább, hiszen a vár aljában várnak ránk az autóbuszok, amikkel útnak indulunk Vajdahunyad felé, megidézendő Drakula szellemét.
 
Erdély egyik legépebben megmaradt kastélya, Vajdahunyad vára megtekintése után kezdődik az igazi buli! A vár előtti téren a Huszárok Csárdája mellett felállított sátorban együtt megvacsorázunk, majd kezdődhet a mulatság! A menü egy nyárs, 3 miccs, kenyér, mustár sör vagy ásványvíz. Lehetőség lesz vásárolni pálinkát, bort, kürtöskalácsot és ajándéktárgyakat.

A vacsora után visszabuszozunk a dévai vasútállomásra, ahol már várja a vonat a kedves vendégeket. Vonatozás vissza 23:00 órakor.

A visszaútban a Holiday Star együttes zenél az "álarcos bálhoz" az Orfeum kocsiban.
Visszaérkezés Budapestre reggel negyed hatkor.

________________________________________________

Menetjegy árak Standard osztályon:

Felnőtt: 17.990 Ft/fő
Gyermek: 15.990 Ft/fő

Tartalmazza:

•    Budapest – Déva – Budapest vasúti menettérti utazást helyfoglalással
•    A) Felvonós jegy: felvonó jegyet, vár belépőt, vagy
•    B) Fiatalos kihívás jegy: sétát a dévai várba, a frissítős vándor batyut és belépőt a várba
•    Belépőt Vajdahunyad várába
•    Vacsorát Vajdahunyadon

Menetjegy árak fekvőhelyes kocsiban:

•    Felnőtt, 6 személyes fülkében: 24.990 Ft/fő
•    Gyermek, 6 személyes fülkében: 22.990 Ft/fő

•    Felnőtt, 4 személyes fülkében: 25.990 Ft/fő
•    Gyermek, 4 személyes fülkében: 23.990 Ft/fő

Tartalmazza:
•    Budapest – Déva – Budapest vasúti menettérti utazást helyfoglalással, fekvőhelyes kocsiban
•    A) Felvonós jegy: felvonó jegyet, vár belépőt, vagy
•    B) Fiatalos kihívás jegy: sétát a dévai várba, a frissítős vándor batyut és belépőt a várba
•    Belépőt Vajdahunyad várába
•    Vacsorát Vajdahunyadon

Az Élményvonat részvételi díja magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás teljes időtartama alatt és folyamatos utastájékoztatást a célállomási információkkal kapcsolatban. Az oda úton üdvözlőitallal és reggeli falatkával kínáljuk vendégeinket, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre, a balladai „13+1 Totó” segítségével pedig egyéb útjainkra nyerhetnek ajándék jegyeket.  A hazafelé vezető úton zenés produkció szórakoztatja utasainkat az Orfeum kocsiban. A szerelvényben étkezőkocsi közlekedik, ahol lehetőség van reggelizni és vacsorázni.

Részvételi díj Pullman Club osztályon:

• 4 személyes asztalnál:   24.990 Ft /fő
• 2 személyes asztalnál:   25.990 Ft /fő

Tartalmazza:

•    Budapest – Déva – Budapest vasúti menettérti utazást helyfoglalással, kényelmes, nagy lábterű kocsikban
•    A) Felvonós jegy: felvonó jegyet, vár belépőt, vagy
•    B) Fiatalos kihívás jegy: sétát a dévai várba, a frissítős vándor batyut és belépőt a várba
•    Belépőt Vajdahunyad várába
•    Vacsorát Vajdahunyadon

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet, helybiztosítást. A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: egész úton külön személyzet gondoskodik utasaink kényelméről, valamint színvonalas lapok és magazinok állnak ingyenesen vendégeink rendelkezésére. Az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak a széles ital- és ételkínálatunkból.

A Pullman Club osztály valamennyi ülőhelyéhez asztal is tartozik, ezért lehetőség van, az ülőhelyükön elfogyasztani a reggelit, vagy a vacsorát. Vendégeink az étkezőkocsi kínálatán kívül külön a Pullman Club kocsikban utazók számára összeállított menüsorokból is választhatnak. Az ásványvíz, tea, kávé fogyasztása kizárólag a Pullman Club kocsik ülőhelyein megrendelve díjmentes.

________________________________________________

 
Csoportos kedvezmények

20 részvételi jegy vásárlása után 1 fõ díjmentesen utazhat.

Fél kocsi kedvezmény:
30 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 36 fő vehet részt az utazáson, 6 fõ részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes előfoglalási díjak érvényesek.

Teljes kocsi kedvezmény:
60 részvételi jegy együttes megvásárlása esetén 72 fő vehet részt az utazáson, 12 fő részére a részvétel díjmentes, további kedvezménnyel nem vonható össze, de a kedvezményes előfoglalási díjak érvényesek.

Csoportos kedvezmények igénybe vételéhez kérjük, vegye fel a kapcsolatot Csíkos Györgyi munkatársunkkal.

Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
E-mail: csikos@mavnosztalgia.hu
(Figyelem! Ezen jegytípusok Interneten nem foglalhatóak.)

 
Az utazáshoz - felnőttek és gyermekek részére egyaránt - érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

Ez az utazásunk 1 törzsutas pecsétet ér!
Tudjon meg többet Törzsutas programunkról!
 
________________________________________________

Jegyértékesítés

MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában személyesen a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett.
Internetes jegyrendelés regisztráció után a lap tetején lévő "jegyvásárlás" feliratnál.

Tel./Fax: (+36 1) 269-5242
H-Cs: 10:00 - 18:00
P: 10:00 - 16:30

E-mail: csikos@mavnosztalgia.hu
 
________________________________________________

MÁV Nosztalgia Kft.

Központi iroda/postai cím: H-1142 Budapest, Tatai út 95. (Vasúttörténeti Park területén)
Telefon: (+36 1) 238-0558
H-P: 09:00 - 17:00
Fax: (+36 1) 238-0559

E-mail: utazas@mavnosztalgia.hu

________________________________________________

További jegyértékesítési pontok:

Wasteels Utazási Kft.

Keleti Pályaudvar 9. vágánya mellett
H - Cs: 10:00 - 18:00
P: 10.00 - 17:30
Telefon: ( 0036-1) 210-2802, 343-34 92
Fax: (+36 1) 210-2806
Internet: www.wasteels.hu

Találkozzunk a Facebookon is!

Menetrend (tervezet)

Budapest – Szolnok – Békéscsaba – Lőkösháza – Curtici – Deva
06:30 Budapest-Nyugati pályaudvar
07:46 Szolnok
09:00 Békéscsaba
09:33 Lőkösháza
14:30 Déva (kelet-európai idő szerint)
Déva – Curtici – Lőkösháza – Békéscsaba – Szolnok – Budapest
23:00 Déva (Kelet-európai idő szerint)
02:05 Lőkösháza
02:50 Békéscsaba
03:58 Szolnok
05:01 Kőbánya-Kispest
05:15 Budapest-Nyugati pályaudvar
2013
« előző év következő év »
Január
31. Farsangi Torkos Csütörtök - Gyertyafény Expressz vacsoravonat
Február
14. Valentin napi Szerelemvonat – vacsora a Gyertyafény Expresszen 23. Kocsonya Expressz - Élményvonattal a Miskolci Kocsonyafesztiválra
Március
15. Oldtimerek Hétvégéje 15. PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
Április
01. Húsvéti programok a Gödöllõi Királyi Kastélyban 01. Gõzfelhõs Sissi vonat - nosztalgiavonat Húsvét Hétfõn Gödöllõre 13. VII. Közlekedésbiztonsági nap gyermekeknek 19. Tavaszi zsongás - Gyertyafény Expressz vacsoravonat 20. Márai Expressz - Élményvonattal Európa Kulturális Fõvárosába Kassára 27. Gõzfelhõs kirándulás a Cuha-völgybe 27. Haydn Expressz - Élményvonattal Eisenstadtba
Május
04. 50 éves a NOHAB - Fotósvonat a Balaton körül a Trains.hu portállal közösen 11. Mozdony Matiné - Gõzmozdonyok Parádéja 16. Misszió Tours - Boldogasszony Zarándokvonat Csíksomlyóra 18. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 22. Danube Express - Transylvanian Eastbound ( Budapest - Erdély - Isztambul útvonalon) 25. Tavaszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Szentimre Expressz - Gyermeknapon nosztalgiavonattal Pestszentimrére 26. Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban
Június
05. V. Országos Vasútmotívum Bélyegkiállítás a Vasúttörténeti Parkban 07. Zene Expressz Gödöllõre 08. Ezüst Szalamandra Expressz - Élményvonattal Selmecbányára 08. Koronázási nosztalgiavonat Gödöllõre 15. Árpád motorvonattal Pozsonyba 15. 50 éves az M61-es és a V43-as - jármûparádé az ünnep jegyében 22. Múzeumok éjszakája 22. 50 éves a NOHAB - Szentivánéji Álom Expressz Wachauba 24. Misszió Tours - Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowára
Július
06. K. und K. Expressz - Bécs a császári fõváros nyári pompában 12. Két Jóbarát Expressz - Élményvonattal Krakkóba
Augusztus
18. Zenevonat – Élményvonattal Alsóörsre, az LGT nagykoncertre 19. Svejk Expressz - Élményvonattal Prágába 20. Gõzfelhõs kirándulás Gödöllõre - látogatás a Sissi Kastélyban 31. VII. Európai Kerti Vasutak Találkozója
Szeptember
06. Kárpátalja Expressz 07. Gõzmozdonyos kirándulás a Dunakanyarba 14. Árpád motorvonattal Zólyomba - Nemzetközi Gõzmozdony Parádé és Motorkocsik versenye 18. Danube Express Isztambul 21. Élményvonattal Pannonhalmára és Zircre 21. XIII. Közép-Európai Gõzmozdony Grand Prix 27. Gyertyafény Expressz - vacsoravonat hal - és vadételek jegyében 28. Árpád gyorssínautóbusszal Szabadkára 28. MÁRIAZELLI Zarándokvonat 28. Jótékonysági Gombóc Piknik a Vasúttörténeti Parkban 28. Danube Express - The Central European ( Bécs - Pozsony - Krakkó - Prága útvonalon)
Október
05. Hegyalja Expressz - Élményvonattal a Tokaji Szüreti Fesztiválra 12. Õszi Zauberg Expressz- Élményvonattal Semmeringre 26. Élményvonattal a Békéscsabai Kolbászfesztiválra 26. Drakula Expressz - Élményvonattal Erdélybe
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 22. Újra robog a 424-es! 30. Advent Expressz Bécsbe Szegedrõl
December
13. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe - Nyugdíjas és Vasutas kedvezménnyel 14. Premier előtti utazás a Pilisben! 14. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe 20. Ünnepi Zene Expressz - vacsoravonat Gödöllõre 21. Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
Jogi nyilatkozat Adatvédelem Engedélyszám: R-00784/1993/2000
Drakula Expressz - Élményvonattal Erdélybe - mavnosztalgia.hu